„Imamo najdivniji posao na svijetu. Susrećemo ljude koji su na raznim razinama uspavanosti. I onda imamo čast da ih potapkamo po ramenu i budemo s njima dok se ne probude za potpunu veličanstvenost života. “
~ Sydney Banks


NOVO ! ! !

Ciklus seminara u Zagrebu "Vraćanje sebi" - SLUŠANJE SEBE 20.01.2018.

Konzultacije za djecu i tinejdžere - s popustom

Video - Kompatibilnost, slušanje i tajna kvalitetnih odnosa - Joe Bailey

Članak - DRUGAČIJI POGLED NA EGO

Članak - SPONTANO ISCJELJIVANJE - dopustiti iluziji da se odigra do kraja

ŠTO SU REKLI DRUGI?

Pomoć studentima kod učenja, stresa i depresije

„Kontaktirala sam Romanu nakon završene prve godine medicinskog studija. Na kraju te prve godine, kao i kroz nju, bila sam u ekstremnom stresu, iscrpljena i depresivna. Osjećala sam kao da sam se izgubila i da je moj svakodnevni život postao vrlo nekvalitetan. Znala sam da trebam nešto učiniti kako bih to promjenila, ali nisam znala što i kako, kako ponovo biti svoja, i lakše se nositi s izazovima tako zahtjevnog fakulteta.
 
Kada sam prvi put pričala s Romanom znala sam da želim nastaviti s konzultacijama. Sada je prošlo nekoliko mjeseci i završila je prva polovica druge godine studiranja, i promjena je nevjerojatna. Kroz redovite razgovore s Romanom ponovo sam se počela osjećati dobro, opušteno i sigurna u sebe. Prošla sam ispite potpuno bez stresa i destruktivnih misli. Bilo mi je potpuno čudno i novo iskustvo da se može učiti 10 sati dnevno bez stresa ili straha, i uspješno položiti ispite bez iscrpljivanja.
 
Prije sam mislila da mi stres pomaže da bolje i više učim, da imam više motivacije. Sada vidim da me je samo iscrpljivao. Sada sam sposobna učiniti sav taj rad i učenje bez njega, što mi je ostavilo puno više energije i radosti za ostale stvari u mom životu, uključujući i više opuštenog druženja s prijateljima, koje mi je prije bilo nemoguće.
 
Prije razgovora s Romanom nisam znala hoću li uspjeti završiti fakultet, a sada vidim da je kompletiranje studija ne samo moguće već je moguće s užitkom.
 
Preporučila bih ovu vrstu vodstva i podrške svakome tko traži više radosti i unutarnjeg mira u svom životu. A posebno bih to preporučila ostalim studentima medicine kao i svim studentima koji osjećaju da su pod stresom ili nesretni i nezadovoljni."

 
~ Helene Vågenes (Norway), studentica medicine, 22 god

Više na: Svjedočanstva.

Trenutno je aktualna posebna ponuda

Konzultacije S POPUSTOM za djecu 10-17 godina

majka i sin

Kako se vaše dijete nosi s ovom izazovnom fazom odrastanja, i treba li mu pomoć? Da li mu/joj je teško u vezi škole, učenja, prijateljstava, bratskih/sestrinskih odnosa, odnosa s roditeljima, spolnog sazrijevanja, ili bilo što drugo?

Ako je odgovor "da", razumijemo vašu situaciju. Ponekad više ne znamo kako da pomognemo djetetu, kome da ga odvedemo. Psiholozi i psihijatri mogu biti teško dostupni, ili skupi, a možda i nisu ono što vašem djetetu trenutno treba.

Ovdje vam nudimo još jednu opciju, a to su telefonske konzultacije za vaše dijete, bazirane na prenošenju razumijevanja osnovnih principa psihološkog funkcioniranja, tzv. Tri principa (Um, Svijest, Misao). Ovo razumijevanje predstavlja novu paradigmu u svijetu psihologije jer ovi "principi" osnova su svake psihologije, i bazni elementi kojima svi kreiramo svoju stvarnost. Razumijevanje toga kako to činimo dovodi do generalnog poboljšanja u našem funkcioniranju u mnogim područjima našeg života.

Na konzultacijama s djetetom razgovaramo o onome što ga muči, i jednostavnim riječnikom pomažemo mu da se, kroz dublje razumijevanje uma i misli, iz nesigurnosti, zatvorenosti, nemotiviranosti i sl, vrati u prirodno stanje otvorenosti, radosti i optimalnog funkcioniranja. U ovom stanju ono je sposobnije, s više sigurnosti i mudrosti, nositi se sa stvarima s kojima se suočava u svakodnevnom životu, jer je tada u dodiru s unutarnjim izvorom vlastitih potencijala.

Tri principa još se nazivaju i Urođeno Zdravlje upravo zato što vode osobu bliže sebi, u dodir sa onim dijelom unutar sebe koji je uvijek dobro. To se kod tinejdžera potom odražava tako da imaju više samopouzdanja, lakšim sklapanjem prijateljstava, boljom koncentracijom i motivacijom za učenje, boljim raspoloženjem, boljim odnosima s ostalim članovima obitelji i dr.

Konzultacije, u suštini, nisu terapija već edukacija, koja ima terapeutske posljedice i porast u svjesnosti. Stečeno razumijevanje djetetu može doživotno služiti, jer će biti bolje sposobno prepoznavati načine na koje se sam ograničava i zatvara.

Interesantno je da djeca i mladi obično puno brže i lakše stiču ovo razumijevanje nego odrasli, jer ono je u stvari prirodno stanje koje je djeci još i bliskije i bliže nego nama odraslima, jer smo ga mi puno više zaboravili, više se „ukalupili“ i „otvrdnuli“ u svojim naviknutim načinima razmišljanja, osjećanja i ponašanja.

Razgovor je, naravno, prilagođen uzrastu i svakom djetetu ponaosob, zavisno od njegovih/njenih problema i želja.

Svako dijete je drugačije te broj potrebnih konzultacija može biti drugačiji, ali u prosjeku 5 konzultacija dovoljno je za značajno poboljšanje kod većine djece. Po potrebi se može dodati još. Možemo početi odmah ili nakon Nove Godine, po vašoj želji. Važno je da razmak između konzultacija ne bude veći od 7 dana kod prvih nekoliko konzultacija.

Dijete ima i dodatnu opciju da izabere muškog ili ženskog konzultanta, ako mu je to od važnosti, kako bi se lakše otvorilo i komuniciralo.

Savjetnici su Gašper Orehek i Romana Đekić – konzultanti svjesnog življenja, transformacijiski coachevi i učitelji Tri principa za djecu i odrasle. Oboje rade i u Hrvatskoj i inozemstvu, kroz individualne konzultacije i grupne seminare. Više o Gašperu možete naći ovdje, a više o Romani ovdje.

Cijena: 170kn po konzultaciji od sat vremena (sniženo s 300kn). Svaki od nas dvoje za sada može primiti samo 5-ero djece (starosti od 10-17 godina) po ovoj posebnoj cijeni. Stoga ako ste zainteresirani javite se što prije. Plaćanje može biti i u ratama, prema vašim mogućnostima. (Za još bolje rezultate, i roditelji mogu uzeti 4 konzultacije za sebe, po sniženoj cijeni od 220kn.)

Uvjeti: dobrovoljna suradnja djeteta, minimalno 5 konzultacija te, po završetku suradnje, pismeno svjedočanstvo djeteta ili roditelja o svom iskustvu s dozvolom za objavljivanje na našoj stranici. (I roditelji i dijete su dobrodošli porazgovarati s nama u vezi našeg načina rada, prije donošenja odluke o suradnji).

Za više informacija i prijave obratite nam se na:

romana.dekic@hi.t-com.hr, 091 760 8902 ili
gasper.orehek@gmail.com,  091 902 3332, Viber (00386 30 340 860)

____________________

Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspjehom koriste u svijetu za poboljšanje svih životnih područja – mentalnog i emocionalnog zdravlja i blagostanja, za poslovne i sportske uspjehe, osobni rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savjetovalištima. Više o Tri principa možete naći ovdje.

Ovdje su i dva lijepa videa (na engleskom) o radu s djecom jednog ravnatelja škole, kroz razumijevanje Tri principa:

Pierce's story: https://www.youtube.com/watch?v=JxYe7lYXFvI

Charlotte's story: https://www.youtube.com/watch?v=dSHNtFlpsZk

____________________________________

Kome bi ove konzultacije mogle biti od koristi?

Dobrobiti i rezultati