Knjiga

Više o knjizi

Ogledne stranice:
Homeopatija za
svakoga.pdf

 

Što učiniti kada nam medicinska pomoć bilo koje vrste nije dostupna, a dijete nam se jako ozlijedilo ili razbolilo? Ili ako je konvencionalna medicina dostupna, ali nam ne može dovoljno pomoći?

Zamislite imati mogućnost pomoći si sami. Divno je imati znanje i oruđe kojim možemo pomoći sebi, svojoj djeci i bližnjima u problematičnim situacijama. Ne samo to, sama svjesnost da si sami možemo pomoći daje nam veći osjećaj samopouzdanja i smanjuje strah od bolesti.

Homeopatija pruža velike mogućnosti za sve vas koji je želite koristiti u svakodnevnom životu. Njome možete sami tretirati ozljede i mnoge vrste akutnih bolesti.

S vrlo malo znanja možete činiti velika djela. Npr, čak i sa znanjem o samo jednoj remediji kao što je Arnica možete puno pomoći sebi i drugima. Arnica uzeta nakon ozljeda te prije i poslije operacija ili poroda sprječava krvarenja i nastanak krvnih ugrušaka, uklanja šok, smanjuje mogućnost komplikacija (npr. infekcija, gnojenja), ublažava bolove i ubrzava oporavak. Kod ozljeda glave Arnica može ukloniti šok, bolove, povratiti svijest i izgubljeno pamćenje te često izliječiti potres mozga. Arnica se redovno koristi u homeopatskim kao i u mnogim konvencionalnim bolnicama u svijetu.

Primjer tegoba koje možete tretirati sami ili pridonijeti bržem izlječenju uz liječnički tretman:

Za samostalan tretman važno je znati:

— koje tegobe možete tretirati samostalno, a za koje se treba obratiti profesionalnom homeopatu ili liječniku. Svaka kvalitetna knjiga će vas uputiti u detalje ovog aspekta.

— VAŽNO PRAVILO: za svaku bolest koja traje duže od mjesec dana te za one kod kojih su simptomi intenzivni ili bolesnik izgleda jako loše, obavezno potražite stručnu pomoć

— koje remedije, u kojoj potenciji i dozi te koliko često ih davati. Za što bolje rezultate najbolje je konzultirati stručnu knjigu ili otići na radionicu na kojoj ćete to naučiti. Preporučujem radionice koje nisu čisto predavanje nego na kojima sami vježbate tražiti odgovarajuću remediju i tumačiti rezultate.

Za liječenje kroničnih bolesti potražite pomoć liječnika, homeopata ili drugih profesionalnih terapeuta.

Sve informacije u vezi samostalnog homeopatskog tretmana, sve tegobe koje možete sami tretirati te simptome koji ukazuju na potrebu za stručnom pomoći, možete naći u mojoj knjizi HOMEOPATIJA ZA SVAKOGA – potpuni priručnik za prvu pomoć i akutne bolesti.

 

Opis osnovnih homeopatskih pripravaka za samopomoć te tegoba koje možete sami tretirati nalazi se u sljedećim tekstovima:

OSNOVNE REMEDIJE (MATERIA MEDICA)

TEGOBE (REPERTORIJ)

HOMEOPATSKI ČLANCI