Knjiga

Više o knjizi

Ogledne stranice:
Homeopatija za
svakoga.pdf

 

 

Informativni članci o homeopatiji. OSOBNO VIŠE NE NUDIM HOMEOPATSKE TRETMANE VEĆ KONZULTACIJE I SEMINARE ZA EMOCIONALNO I PSIHIČKO ZDRAVLJE, KREIRANJE SRETNOG ŽIVOTA, OSOBNI RAZVOJ I TRANSFORMACIJU SVIJESTI - više na Transformacija.

 

Remedije se proizvode iz tvari iz prirode, npr. iz biljaka (cvijeća, korijenja, drveća, plodova i sjemenki), kemijskih elemenata (npr. fosfora, sumpora, kalcija, kalija) i njihovih spojeva (npr. natrijeva klorida, kalijeva karbonata) te životinjskih proizvoda (npr. mlijeka sisavaca, otrova zmija ili insekata).

Proizvode se kombinacijom razrjeđivanja i tresenja odnosno potenciranjem. Zbog razrjeđivanja tvari gubi se njena eventualna toksičnost, a zbog tresenja pojačava se jačina ljekovitih svojstava tvari. Na taj način se u ljekovite svrhe mogu koristiti tvari koje u svom uobičajenom, kemijskom obliku, nemaju posebna ljekovita svojstva, npr. obična sol ili šećer, kao i one tvari koje su inače otrovne, npr. živa ili otrovne biljke.

 Potpuno su sigurne i ne izazivaju popratne pojave kada se pravilno koriste upravo zbog višestrukog razrjeđivanja. To znači da nemaju popratne pojave čak niti ako su napravljene od otrovnih tvari, kao i da ne utječu štetno na želudac, jetru, bubrege ili ostale organe.

Stoga su homeopatske remedije sigurne za korištenje za svakoga, uključujući trudnice, bebe i životinje.